Bli en del av Sisource

Sisource är Nordens ledande helhetspartner inom kemikaliehantering och idag består vi av ett starkt team dedikerade experter. Tillsammans tar vi hand om allt från produkthantering, inköp, logistik, distribution, leverans och administration. Vi letar alltid efter fler dedikerade människor som vill ansluta sig till vårt team. Se alla våra lediga tjänster nedan!

Lediga jobb

Taktisk inköpare

Vi letar efter en driven och strategiskt lagd individ för rollen som taktisk inköpare till Sisources inköpsteam.

Som taktisk inköpare får du möjligheten att spela en central roll i företagsstrategi genom att säkerställa effektiva och kostnadseffektiva inköpsprocesser mot Sisource kunder och leverantörer. Har du erfarenhet som inköpare från en teknisk bransch? Ansök redan idag!
   
Om tjänsten
Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Sisource har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Sisource en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.
   
Om företaget
En integrerad partner inom kemikalier
Sisource är en partner som tar hand om allt inom kemikaliehantering så att företag kan ägna sig åt sin kärnverksamhet. De effektiviserar försörjningen av kemikalier, inköp, logistik, distribution, import/export samt administration. Dessutom säkerställer de arbetsmiljön och tillsammans med sina kunder ser de till att alla legala aspekter uppfylls – samtidigt som de fokuserar på totalkostnaden. Sisource är inte bundna till några specifika varumärken utan arbetar brett på marknaden med ett stort antal tillverkare och underleverantörer. I deras centrallager i Linköping lagerhålls de mest frekvent använda produkterna från en mängd olika leverantörer, och i deras kemikaliedatabas finns ytterligare tusentals produkter. Allt för att deras kunder ska få en stabil försörjning med god kontinuitet.
Sisource kunder återfinns inom industrin där kemikalier är en viktig del i produktionsledet.
   
Arbetsuppgifter
I rollen som taktisk inköpare kommer du ansvara för några av Sisource största leverantörer och kunder. Dina ansvarsområden innefattar ansvar för hela produktcykeln, alltifrån operativt inköp, till prissättning och leveransbevakning. Därtill supporterar du säljare i inköpsfrågor och prisförhandlar med leverantörer. Vidare ansvarar du för att hitta alternativa lösningar för kunder och letar ständigt efter att kostnadseffektivisera inköpscykeln. Din uppgift är att hitta strategiska och förmånsvänliga avtal, samt att initiera projekt för att optimera inköpsprocessen.
Vad gäller leverantörsrelationen ansvarar du för att hantera och kontinuerligt utvärdera deras prestanda för att säkerställa leveranssäkerhet och kvalitet. Genom att analysera marknadstrender och kostnadsstrukturer identifierar du möjligheter till kostnadsbesparingar. Dessutom samarbetar du nära med andra avdelningar och förväntas komma med förslag och idéer för att säkerställa bästa möjliga resultat kopplat till arbetssätt och strukturer.
   
 • • Ansvar för hela produktcykeln vad gäller operativt inköp, prissättning och leveransbevakning
 • • Leverantörskontakt och prisförhandlingar
 • • Optimering och kostnadseffektivisering av produktcykeln
   
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
 • • Avslutad utbildning inom inköp
 • • Minst fem års erfarenhet som inköpare, med fördel från en teknisk bransch
 • • Goda kunskaper i Excel
 • • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
 • • Meriterande om du har erfarenhet av att jobba med försäljning
   
Vi söker dig som tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att arbetet blir slutfört i tid och med hög kvalitet. Du är bra på att sätta upp och hålla tidsramar samt att strukturera och prioritera rätt saker i ditt arbete. Du har en god affärsförståelse, gör analyser samt tar beslut utifrån vad som gynnar kunden och organisationen. Vidare drivs du av kontakt med kunder och leverantörer, har en god social förmåga och är duktig på att bygga långsiktiga relationer. I samarbeten bidrar du med idéer och nya perspektiv och du tycker att det är stimulerande att ständigt vara med och bidra till förbättringar av processer och rutiner.
   
Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Linköping
Lön: Enligt överenskommelse

Ingen tjänst ute som passar dig? Även om vi inte söker någon i din roll just nu, kan du alltid höra av dig och visa ditt intresse. Vi är alltid öppna för att komma i kontakt med dig som vill bli en del av Nordens ledande CMS-aktör. Skicka in din spontanansökan nedan.

Spontanansök >>