Lösningsorienterat partnerskap 

Tillsammans med oss pÄ Sisource fÄr du kontroll över dina kemiska produkter samtidigt som din totalkostnad minskar.

Vi sÀkerstÀller din kemikaliehantering, delar med oss av vÄr kunskap, hjÀlper dig att spara tid och pengar och stÀrker samtidigt ditt miljöarbete. Allt detta gör vi inom ramen för vad som kallas Chemical Management System, dÀr Sisource Àr Nordens ledande aktör. 

 

Chemical Management Services bestÄr av en hel kedja av insatser, dÀr du sjÀlv vÀljer vilka lÀnkar du vill ha hjÀlp med. Vi skrÀddarsyr helt enkelt den lösning som passar dina behov bÀst.

 

Behov

Är du beroende av kemikalier i din dagliga produktion, krĂ€ver lagstiftningen att du ersĂ€tter en specifik produkt eller drar ni kanske igĂ„ng ett tillfĂ€lligt projekt? Oavsett anledning till att du behöver kemikalier, ska du aldrig köpa onödigt dyra kemiska produkter i för stora kvantiteter. Sisource levererar rĂ€tt produkt till rĂ€tt anvĂ€ndningsomrĂ„de och ser till att mĂ€ngden du bestĂ€ller stĂ€mmer överens med vad du faktiskt anvĂ€nder. Alltför mĂ„nga lĂ€gger onödiga pengar pĂ„ kemikalier som aldrig förbrukas och sedan mĂ„ste hanteras som avfall.

Inköp

Tack vare vÄr centrallagerlösning samlar vi stora inköpsvolymer och förhandlar direkt med tillverkarna. Det ger dig sÀkra leveranser och prisvÀrda produkter. Vi Àr helt leverantörsoberoende vilket ger oss möjligheten att vÀlja den lösning som Àr bÀst för just dig. 

Vi ser till att dina bestÀllningar bli rÀtt och minskar dina volyminköp, bland annat genom att kundanpassa förpackningarna. Det sparar pengar och minimerar onödigt arbete med lagerhÄllning och avfallshantering.

Lager/Logistik/Leverans

Sisource distribuerar och fraktar kemikalier över hela vĂ€rlden – via landsvĂ€g, genom hav, luft och till och med ut i rymden. Vi garanterar att vĂ„ra produkter transporteras och levereras med rĂ€tt mĂ€rkning, oavsett mottagarland. Vi lagerför dina produkter och levererar till dig, vid behov. VĂ„rt centrallager i Linköping innehĂ„ller tusentals produkter dĂ€r sampackning Ă€r en av faktorerna som reducerar kostnaderna. Du kan lita pĂ„ vĂ„r punktlighet och vi har tillstĂ„nd att hantera mycket stora mĂ€ngder brandfarliga varor. Vi vet, att nĂ€r det krisar behöver det gĂ„ riktigt snabbt och hjĂ€lper ofta till vid expressleveranser.

AnvÀndning

Sisource kombinerar kunskapen hos miljökonsulter och produktspecialister och agerar gÀrna som rÄdgivande part för att sÀkerstÀlla en god arbetsmiljö. VÄra kundansvariga kemister hjÀlper dig med alla typer av kemirelaterade frÄgor och ser till att du enkelt kan leva upp till de lagkrav som stÀlls pÄ er verksamhet.

SĂ€kerhet

Vi garanterar att produkterna vi levererar Àr korrekt mÀrkta enligt lagkrav och tillhandahÄller uppdaterade sÀkerhetsdatablad och skyddsblad pÄ hela produktkatalogen. Vi hjÀlper gÀrna till med riskbedömningar av din verksamhet, av specifika arbetsmoment eller produkter och sÀkerstÀller att du har rÀtt skyddsinformation och skyddsutrustning pÄ plats. Vi anordnar ocksÄ olika typer av kemikalieutbildningar för dig som vill lÀra mer. 

Substitution

Vi har inga förpliktelser gentemot nÄgon specifik leverantör av kemikalier, och kan dÀrför opartiskt alltid rekommendera den bÀsta produkten i substitutionsÀrenden. Mycket viktiga Àrenden, bÄde ekonomiskt och miljömÀssigt. Vi Àr glada över att kunna erbjuda vÀrdefull benchmarking och vet vilken ersÀttningsprodukt du behöver.

Uppföljning

I vÄrt webbaserade systemstöd kan du följa bestÀllningar frÄn order till leverans och faktiskt analysera din egen kemikaliekonsumtion och dess kostnader. Alla dina inköp registreras, vilket ger fullstÀndig kontroll pÄ ditt kemikalieflöde och hÀr finns ocksÄ all statistik som behövs för myndighetsrapporter. VÄra kemister bistÄr dig gÀrna personligen med underlag till dokumentation, uppföljning och redovisning. Tack vare produktkategorisering, blir ocksÄ arbetet med miljörapporten betydligt enklare.

Miljö

En alltmer omfattande lagstiftning stÀller stÀndigt ökande krav pÄ kemikaliehantering. Vi uppdaterar gÀrna din organisation i frÄgor som Àr aktuella för just din verksamhet, antingen via omvÀrldsbevakning eller genom att ta plats i er kemikaliegrupp. VÄr samlade expertis hjÀlper dig att göra rÀtt, samtidigt som vi tillsammans stÀrker ditt företags miljöarbete.

Avfallshantering

I dialog med er hanterar vi ert kemikalieavfall. Genom att anvÀnda oss i hela kedjan minimeras riskerna för inkurant material. Vi effektiviserar och optimerar inköp och anvÀndning och skapar dÀrmed förutsÀttningar för betydligt mindre avfallshantering. 

Utbildning

Har du den utbildning som krÀvs för att arbeta med hÀrdplaster? Vet du hur man genomför och dokumenterar riskbedömningar för kemikalierna som finns i din verksamhet? Behöver du veta mer om CLP, Reach eller annan lagstiftning? Eller kanske öka förstÄelsen för vad en kemikalie egentligen Àr och vilka konsekvenser det kan fÄ om den inte hanteras pÄ rÀtt sÀtt? Vi delar gÀrna med oss av vÄr kunskap och ordnar utbildningar anpassade efter dina behov sÄ att du fÄr rÀtt förutsÀttningar för en sÀker och korrekt kemikaliehantering.